Mark Arnold. Een creatieve opticien in hart en nieren

Alle ogen verschillen van vorm. Zo hebben sommige ogen meer de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Dit noemen we astigmatisme, oftewel een cilinderafwijking. Gelukkig kunnen we een dergelijke afwijking dezer dagen prima corrigeren met zogenoemde torische contactlenzen. Natuurlijk kan je ook voor persoonlijk advies bij de aanschaf van dit soort lenzen bij Arnold Eyeworks terecht.

Lenzen met twee sterktes

Nadat onze contactlensspecialist een aantal tests heeft gedaan, worden er speciaal voor jouw ogen zogenoemde torische contactlenzen gemaakt, die twee sterktes combineren. Daarmee krijg je weer een scherper beeld op je netvlies. Gewone vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze van zichzelf al een kleine graad van astigmatisme corrigeren. In dat geval heb je dus geen speciale torische lenzen nodig.

Voordelen

  • Ze zijn goed af te wisselen met een bril
  • Er zijn veel varianten
  • Ze bieden diverse correctie mogelijkheden en┬ábieden optimaal zicht

Vormvast of zacht?

Er is een duidelijk verschil in torische vormvaste en torische zachte lenzen. Torische zachte lenzen hebben een verdikking (of een andere soort van stabilisatie) waardoor de lens stabiel op het oog moet blijven zitten. Echter als de torische zachte lens verdraait, dan wordt de scherpte minder. Torische vormvaste lenzen daarentegen hebben twee verschillende krommingen. Hierdoor stabiliseren ze direct op het oog en zijn ze minder afhankelijk van verdraaiing van de lens. Met torische vormvaste lenzen blijf je dus altijd scherp zien. Uit de oogmeting van onze contactlensspecialist zal blijken of je ogen torische lenzen nodig hebben. Overigens zijn torische lenzen ook als kleurlens beschikbaar.

Waarom de torische lenzen van Arnold Eyeworks?

  • Onze deskundige contactlensspecialist denkt met je mee
  • Wij bieden altijd persoonlijk advies op maat