Arnold eyeworks heeft een uitgebreide keuze aan lenzen.

Maandlenzen

Misschien zijn maandlenzen dé lenzen voor jou! Dit zijn lenzen die je een maand kunt dragen en vervolgens vervangt door een fris, nieuw paar.
Wist je dat de meeste contactlensdragers maandlenzen dragen? Deze hebben dan ook allerlei voordelen ten opzichte van andere lenzen. Dit type lens is in verschillende types te onderscheiden. Je kan bij ons kiezen uit multifocale, cilindrische of asferische maandlenzen. Sommige lenzen houden daarbij meer vocht vast, terwijl andere meer zuurstof doorlaten. Wij bieden een ruime keuze in dit aanbod en begeleiden je bij het maken van een goede keuze.
Voordelen maandlenzen:

 

• Relatief eenvoudig
• Langere draagduur
• Relatief lage kosten
• Goede passing op het oog

Daglenzen

Contactlenzen zijn in talloze soorten en maten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld als daglenzen. Dit zijn zachte lenzen waar je iedere dag een nieuw paar van gebruikt. Zijn deze lenzen misschien de ideale contactlenzen voor jou?

 

Voor wie graag afwisselt met een bril
Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan je iedere dag een nieuw paar in moet doen. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt met een bril, zijn dit de ideale lenzen. Daarnaast hebben daglenzen het voordeel dat ze heel hygiënisch zijn, omdat je ze aan het eind van de dag gewoon weggooit.
Zachte daglenzen wennen snel
Net als aan maandlenzen raak je ook aan daglenzen snel gewend. Voor je het weet, heb je niet eens meer door dat u ze in heeft. Heb je een torische afwijking? Of een leesbril nodig? Ook die zijn in daglenzen te corrigeren.

Perfect voor sporters

Aan maandlenzen raak je snel gewend. Dit komt omdat het zachte lenzen zijn en een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van je oog. Bovendien zijn zachte lenzen minder gevoelig voor wind en stof. Ben je een sporter? Met deze lenzen kan je helemaal los.

Multifocale lenzen

Voor de beste multifocale lenzen kom je naar Arnold Eyeworks in Bavel! Stel je draagt al heel lang contactlenzen, omdat je nu eenmaal niet van een bril houdt. Maar nu ben je boven de veertig en worden je armen ineens te kort. Je krijgt meer moeite met het lezen van de cijfers van je telefoon, van de lettertjes op het etiket van dat biologische soepje, kortom: niet zoals het moet. Eigenlijk heb je een leesbril nodig, maar je draagt contactlenzen.

 

Op alle afstanden scherp
Eenmaal boven de veertig krijgt vrijwel iedereen ermee te maken: we gaan waziger zien op korte afstanden. Natuurlijk kan je voortaan altijd een leesbril in uw tas of zak stoppen, maar er is nog een optie: multifocale contactlenzen. Deze bestaat zowel in zachte als vormvast materialen. Het voordeel van deze lenzen is dat je op alle afstanden scherp ziet. Van make-up aanbrengen voor de spiegel tot het lezen van een recept. Dit komt omdat het leesgedeelte gewoon in de lens is verwerkt.

 

Lenzen op maat
Multifocale lenzen worden volledig op maat gemaakt. Er zijn diverse varianten beschikbaar. Samen met onze contactlensspecialist kijk je naar de beste variant voor u. En eerlijk is eerlijk, wennen aan multifocale lenzen gaat niet altijd vanzelf. Als je de multifocale lenzen namelijk voor het eerst draagt, zal je moeten wennen aan het scherpe zien. Geef je ogen minstens een week te tijd hiervoor. Onze deskundige contactlensspecialist kan je hier perfect bij begeleiden.

Vormvaste of harde lenzen

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als je contactlenzen wilt dragen. Ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Hoewel deze lenzen de naam hebben minder comfortabel te zijn, zijn ze inmiddels zodanig verbeterd dat ze een langere levensduur hebben. Vroeger lieten harde lenzen geen zuurstof door. Deze lenzen worden echter niet meer geproduceerd. De harde lenzen van tegenwoordig zijn vormstabiele, halfharde lenzen. Ze worden ook wel zuurstofdoorlatend genoemd. Bovendien geven ze minder kans op infecties. De voordelen van harde contactlenzen op een rij:

 

1. Het scherpste zicht: met een vormvaste lens zie je scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor je ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben.

2. Ook voor moeilijke correcties: als je een simpele plus- of minafwijking hebt, zijn er genoeg zachte lenzen die je afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan kom je in aanmerking voor harde lenzen.

 

3. Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, vormvaste lenzen niet. Voorbeeld: je maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde, vormvaste lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die je vaker draagt (dus niet daglenzen).

 

4. Voordeliger: harde, vormvaste contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.

 

5. Gezonder: vormvaste lenzen zijn nog net iets beter voor je ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op je traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met je ogen.

lensdoosje-1-360x360

Waarom lenzen kopen bij Arnold Eyeworks?

  • Persoonlijk contact en optimale service
  • We denken mee over welke lens bij u past
  • Vakkundig en persoonlijk advies van onze medewerkers
  • Wij kunnen u alles vertellen over uiteenlopende lenzen
  • We houden voor je bij wanneer je lenzen aan vervanging toe zijn
  • Je kan direct een afspraak voor een oogmeting maken