Voor de beste lenzenvloeistof kom je naar Arnold Eyeworks in Bavel.

Om je lenzen schoon te houden, te bewaren en je ogen te beschermen, gebruikt je natuurlijk een lenzenvloeistof. Erg belangrijk aan lenzenvloeistof is dat er bacterie-dodende stoffen in zitten. Zo voorkomt u ooginfecties. Er zijn diverse lenzenvloeistoffen op de markt maar je hoeft niet aan keuzestress ten onder te gaan. Bij Arnold Eyeworks adviseren we je bij de aanschaf van de beste vloeistof voor jouw lenzen en ogen.

Reinigen, bewaren en inzetten

Lenzenvloeistof wordt gebruikt voor het reinigen, bewaren en/of inzetten van contactlenzen. Voor harde lenzen worden andere vloeistoffen gebruikt dan voor zachte contactlenzen. Daarnaast zijn er alles-in-één vloeistoffen en meerfasen vloeistoffen. Belangrijk is dat ze allemaal bacteriedodende stoffen bevatten om ooginfecties te voorkomen.

Reinigen, bewaren en inzetten

Elke lens heeft z’n eigen eigenschappen. Lenzenvloeistof is erop gericht om samen te werken met je lens. Of je dus harde of zachte lenzen draagt, maakt nogal verschil in je keuze voor de beste vloeistof. Een zachte lens is bijvoorbeeld gemaakt van waterabsorberende kunststof en bestaat voor een groot deel uit water. Zachte lenzen zijn poreus en nemen de vloeistof op waarin ze worden bewaard. Je kunt vloeistof voor harde lenzen niet gebruiken voor zachte contactlenzen, noch andersom.

Welke lenzenvloeistof moet ik kiezen?

Geen paniek: u hoeft namelijk niet zelf te kiezen. Het is beter om met je contactlensspecialist te overleggen welke vloeistof het beste bij je lenzen en ogen past. Welke combinatie het best is, hangt namelijk af van het materiaal waarvan de lens gemaakt is, de eigenschappen van uw ogen, de levensduur van de lens en de manier waarop u ze gebruikt. Er zijn dus best veel factoren om rekening mee te houden!  Je kunt kiezen voor de gemakkelijkste of de goedkoopste oplossing, maar het zijn wel je ogen. Om vervelende irritaties te voorkomen, raden we je aan om samen met ons te kijken. Je bent van harte welkom voor advies over welke lenzenvloeistof het best bij je past! Bij de aanschaf van je lenzen, kun je dit meteen bespreken. Twijfel? Loop gerust even binnen voor meer informatie.

Waarom je lenzenvloeistof bij Arnold Eyeworks kopen?

  • Wij staan u altijd met raad en daad bij
  • Meer info nodig? De deur staat altijd open!
  • Onze contactlensspecialist begeleidt u bij het maken van een goede keuze