skip to Main Content

De liefde voor een vak zit in het bloed. Dat geldt in ieder geval voor Mark Arnold van Arnold eyeworks in Bavel. Al op zijn 15e werkte hij mee in de optiekzaak van zijn vader, om in te kopen en de etalage te maken. Vanaf 1997 staat Mark aan het roer van zijn eigen zaak in Bavel, die in 2017 is gemoderniseerd en inmiddels een optiek concept store is.

Ook won Mark heel wat prijzen met zijn etalages, waaronder de titel ‘Mooiste Ray-Ban etalage van Nederland’ en ‘Mooiste Sinterklaas-etalage van Nederland’.

Onlangs was er een wedstrijd onder opticiens, waarbij Arnold eyeworks werd verkozen in 2018 als één van de Mooiste 10 Winkels van Nederland. In 2019  de Mooiste Winkel van Breda, en de Beste Winkelier van Breda in de categorie Opticien.

Altijd een vast aanspreekpunt

Bij Arnold eyeworks heb je altijd een vast aanspreekpunt; de enige optiek in Bavel wordt door Mark, zijn vrouw Susanne en hun collega Bjorn gerund. Elke ochtend begint met ‘er lekker tegenaan knallen’, zoals Mark het zelf beschrijft. Van sorteren tot uitpakken tot informeren, adviseren en repareren – het gebeurt allemaal in de zaak zelf. “We hebben een eigen werkplaats, zodat we alles zelf kunnen inslijpen. Dat gaat een stuk sneller dan het in de fabriek laten doen en is een mooie extra service voor onze klanten.” Daarnaast zijn Mark en Bjorn ook contactlensspecialist, zodat men ook voor alle mogelijke lenzen bij Arnold eyeworks terecht kan. Hoewel Susanne ook twee dagen per week in de optiek is te vinden, houdt zij zich vooral met praktische zaken achter de schermen bezig.

Bijzondere monturen en woonaccessoires

In de winkel zelf is nog van alles te zien buiten de bijzondere monturen van merken als Chanel, Götti, Serengeti –  Mark: “de beste zonnebrillen die er zijn” – Vingino, Lunor, Tom Ford, Clayton Franklin, Etnia, Monoqool en Willems. “Ik heb een grote enorme affiniteit met interieurstyling. Dat zie je terug in de woonaccessoires overal in de winkel. Van bijzettafeltjes tot koffietafelboeken, kaarsen, koeienvellen en kunst. Ik zoek alles zelf uit. Deze items zijn een prima aankleding voor de winkel en omdat ze te koop zijn, wisselt het interieur ook geregeld. Bovendien hebben mensen iets te zien als ze misschien even moeten wachten.”

‘Wij verkopen niet, wij adviseren’

Op de vraag wat Arnold eyeworks onderscheidt van andere optieken, antwoordt Mark stellig: “Wij verkopen niet, wij adviseren!” Hij legt uit: “We gaan mee in de persoonlijke situatie van de klant. We hebben daar zelfs een protocol voor opgesteld, zodat we altijd tot het juist type glazen of de juiste contactlenzen komen.”

Dat de combinatie service en persoonlijke aandacht samen met een optiek/concept store werkt, blijkt uit het toenemend aantal klanten uit Breda, dat Arnold Eyeworks weet te vinden. Bij Arnold eyeworks kan je sowieso gratis voor de deur parkeren, wat in Breda een zeldzaamheid is. Daarnaast bezoeken Mark en Susanne samen beurzen in Milaan, Parijs en München, zodat ze altijd up-to-date zijn met de nieuwste trends op brillen- en contactlenzengebied.

Een kijkje in onze winkel

Back To Top